Udobno spanje je pomembno

Noč je del dneva, ko si naše telo spočije in regenerira. To je zelo pomembno, saj smo ob pomanjkanju dobrega spanca ne le razdražljivi, temveč tudi bolj izpostavljeni različnim boleznim. Slabo spanje vpliva na imunski in hormonski sistem. Prav tako pa ob pomanjkanju spanca pospešeno staramo celice v telesu.postelja
Ponoči se vršijo procesi v telesu, ki se čez dan ne morejo. Tako je čas spanja zelo pomemben. Najbolje je, da spimo med deseto zvečer in šesto zjutraj. S tem ujamemo naravni ritem telesa in poskrbimo za svoje zdravje.

Ne le čas, temveč tudi podlaga

Za dobro spanje pa ni pomembno le to, ob katerih urah dneva spimo. Telo se ne more v zadostni meri spočiti, če spimo na napačni podlagi. Prav zato moramo izbrati za naše potrebe primerni posteljni vložek, pomembna pa je tudi izbira same postelje. Ob nakupovanju se ne smemo prenagliti, prav tako ni dobro kupiti izdelka, brez da ga poskusimo. Zaradi tega se po jogi vložek odpravimo kar v trgovino, kjer bomo lahko poskusili ali nam sestava le tega odgovarja. Prav tako je v trgovini priporočen nakup postelje, saj bomo sicer lahko šele doma ugotovili, da ta ne ustreza našim željam.

Velika izbira – težji nakup

Ogromno različnih izdelkov otežuje odločitev o tistem pravem, ki vam ustreza. Vendar pa to naj ne bo slabost, temveč si za nakup vzemite dovolj časa. Postelje in posteljnega vložka namreč ne kupujemo pogosto, tako je prava odločitev tukaj zelo pomembna. Če izbirate ležišče za otroka je potrebno paziti na zadostno podporo razvijajoči se hrbtenici. Prav tako je dobro izbrati posteljo, ki je izdelana iz čim bolj naravnih materialov. To je še posebej primerno za dojenčke, ki so bolj občutljivi za vplive iz okolja. Če izbirate ležišče skupaj s partnerjem, raje vsak zase izberita svoj posteljni vložek, saj vsem ljudem ne ustreza enaka trdota ležišča. Prav tako bo lažje zračiti jogi, če ta ne bo enojni in s tem pretežak.
https://www.youtube.com/watch?v=1D5Kg43H5xY

Oglejte si še kako lahko naravni deodoranti izboljšajo vaše spanje.

V isti kategoriji: