3D vizualizacija kot proces matematične upodobitve

Sodobna tehnologija je izjemno hitro napredna in kot taka nam omogoča številne naprave ter postopke, ki nam lajšajo naše delo. Tudi 3D modeliranje je ena od tehnik oziroma postopkov, za katero velja, da so bolj sodobne narave. V tako imenovani 3D grafiki se 3D vizualizacija smatra kot proces matematične upodobitve tridimenzionalne površine določenega objekta, in sicer s pomočjo programske opreme. Produkt, ki pri tem nastane, se imenuje 3D model.

Močna platforma za 3D modele

Za trodimenzionalno modeliranje na splošno velja, da to ni enostavno opravilo. Pri takem opravilu moramo biti namreč neznansko potrpežljivi, vzeti si moramo dovolj časa, pričakovati moramo tudi vzpone in padce. Pri tem nam lahko pomaga tudi Blender. Gre za posebno orodje, ki je popolnoma brezplačno. Druge podobne aplikacije imajo zelo visoke cene, zato bi bilo zanje potrebno odšteti kar veliko denarja. Blender seveda ne vsebuje vsega, kar potrebujemo za 3D modeliranje, zagotovo pa povsem zadostuje za začetnike ter za osnovno uporabo.

Ob prvi uporabi tovrstnega orodja zagotovo ne bomo ustvarili ne vem kakšnih umetnin, kaj kmalu pa bomo morda celo dosegli pravi nivo ter postali ponosni na svoje umetnine. Kaj kmalu se lahko zgodi, da bomo morda ustvarili tudi grafiko za svojo prvo 3D igro.

Njegove tehnične značilnosti so tako 3D vizualizacija, teksture, učinki delcev, simulacije, animacije, nelinearno urejanje ter podobno.

Še več o 3D modeliranju

3D modeliranje je v resnici dokaj širok pojem. O njem si lahko še več preberemo tudi na določenih spletnih straneh, kjer se 3D modeliranje pojavlja kot tudi ena od pomembnih storitev, po katerih posegajo mnoge osebe, ki živijo v koraku s časom. O 3D modeliranju obstajajo tudi posamezne delavnice, med katerimi lahko naletimo celo na tiste, ki so povsem brezplačne. Na njih bomo lahko izvedeli vse osnovne informacije, ki jih bomo nazadnje predstavili še v prakso.

V isti kategoriji: