Zelo zmogljivi pametni telefoni

V prvi vrsti ste si kupili telefon
Ste pred kratkim zamenjali svoj prenosni telefon? Ste si kupili pametni telefon ali navadnega, z majhnim ekranom in tipkovnico? Odločitev je seveda vaša, sami pa tudi dobro veste, kaj boste s telefonom pravzaprav počeli. Ali pa morda tudi ne. Namreč vse prepogosto se dogaja, da pri tehnični robi marsikdo reče, da ne potrebuje kaj več, kot to, kar uporablja sedaj. V resnici samo ne pozna novih možnosti in ne razmišlja o njih. V trenutku, ko se te nove možnosti pojavijo pred njim na novem pametnem telefonu, se seveda apetiti povečajo.pametni-telefoni
Marsikdo sicer prav rad reče, da uporablja telefon samo za klicanje in morda za pošiljanje SMSjev, no, pa da pogleda na uro sem ter tja in podobno. V resnici je telefon mnogo več in čeprav komu ni všeč, da je ves čas dosegljiv in načeloma tudi izsledljiv (govori se tudi o prisluškovanju in podobnih rečeh), pa nam pametni telefoni že nekaj časa lahko ponudijo mnogo več, kot zgolj telefoniranje.

V resnici je pametni telefon cel računalnik

Pametni telefoni so izjemno zmogljive naprave, pogosto v marsikaterem pogledu hitrejše in zmogljivejše od tabličnih ali celo starejših prenosnih računalnikov. Modernejše in nekaj dražje izvedbe imajo že zelo velike ekrane (od 5 do 6 palčne), ki so zaščiteni z močnim steklom, imajo zmogljive baterije, ki se polnijo hitreje kot pri prejšnjih modelih, novejši modeli, ki so nekateri že na trgu, drugi pa prihajajo, pa se lahko polnijo celo brezžično. Na telefonu lahko uporabljate zelo zmogljiv foto aparat (precej telefonov ima sedaj sprednji in zadnji fotoaparat – pri čemer je zadnji tista klasični in zelo zmogljiv, sprednji pa je namenjen predvsem slikanju na blizu, da prav ste ugotovili, za ustvarjanje tako imenovanih selfijev), kamero, morda celo s HD ločljivostjo, kvalitetnimi barvnimi tipali, LED bliskavico in podobno. Poleg tega pametni telefon v veliki večini primerov uporablja enega od znanih operacijskih sistemov (največkrat Android ali Windows), na las podobno kot tablični računalniki. V operacijski sistem lahko potem nalagate poljubno število dodatnih programov, seveda odvisno od tega koliko prostora in pomnilnika ima vaš telefon. Telefone si potegnete običajno kar iz interneta in ko so na vašem telefonu, jih namestite. Ko so nameščeni, je pogosto potrebno vtipkati še kakšne dodatne nastavitve in lahko jih uporabljate.
Ko ste vse to nastavili, od zemljevidov do programov, ki beležijo koliko kalorij ste porabili danes med premikanjem telesa (senzorji to zaznajo, seveda pa morate imeti telefon nekje v žepu, da se giblje skupaj z vašim telesom), ko ste na telefon naložili glasbo in ga uporabili za pregledovanje spletnih strani, ste pravzaprav šele na začetku. Ampak bistveno je, da že znate uporabljati svoj novi telefon in razumete, da z vsako novostjo, ki je na voljo, lahko hitro pridobite. Tako je izgovor »ne potrebujem« povsem nepotreben. Raje se vprašajte: »kako bi lahko to izkoristil?«. Morda pa le.

https://www.youtube.com/watch?v=HMlIVAyXQTo

V isti kategoriji: