Rabljeni prenosniki so postali nepogrešljivo orodje

Dovolj majhen, da ga lahko prenašamo s seboj in obenem dovolj hiter, da lahko ga uporabljamo za delo ali zabavo, prenosniki so postali nepogrešljivo orodje v današnjem digitalnem svetu. Res je, da so tablice in pametni telefonu v zadnjih letih vzeli slavo prenosnikom, so te še vedno v ospredju mobilne produktivnosti.

Seveda, če nimamo prenosnika je verjetno že čas, da si ga omislimo. Tukaj nam rabljeni prenosniki postavljajo ogromno izbiro. Zakaj pa točno rabljeni? Veliko ljudi ne ve, da rabljeni prenosniki so vedno bolj zaželeni na trgu, domačem in tujem.

Rabljeni prenosniki, resno?

Včasih novo ni najbolje in to se velikokrat izkaže pri nakupu prenosnika. Rabljeni prenosniki so lahko enako zmogljivi, kot novi in obenem nimajo nekaterih potencialnih napak kot so:

  • Skrite napake pri nakupu
  • Nov prenosnik je lahko prišel nedelujoč iz tovarne
  • Napake, ki se pokažejo po kratki uporabi
  • Novi prenosniki so lahko neupravičeno dragi

Pa vendar se sprašujete zakaj rabljeni prenosniki nimajo teh težav? Odgovor je dokaj preprost: bili so že uporabljeni. Vendar to ni vse. Rabljeni prenosniki so vedno testirani, če delujejo prav in tako računalniški servis ugotovi napake namesto nas. Seveda, če se nam to zgodi doma moramo prenosnik odnesti na servis in smo lahko mesec ali več brez računalnika. Če kupimo rabljen prenosnik, smo skoraj zagotovo bolj varni.

Kakšen rabljen prenosnik je najboljši?

Pri izbiri prenosnika se je najbolje prvo vprašati kakšen sistem nam najbolj ugaja? Windows, Mac, Linux ali Chrome OS. Večina prenosnikov pride pre-inštaliranih z sistemom, vendar v resnici ni noben boljši ali slabši. Seveda je to tudi odvisno, kaj od prenosnika pričakujemo.

Večina uporabnikov uporablja operacijski sistem Windows. Najbolj fleksibilen in z največ ponujenimi modeli računalnikov, Windows 10 je vedno bolj popularna izbira za uporabo na novih in rabljenih prenosnikih. Če se odločimo za MacBooka, ki so sicer dosti dražji od Windows, bodo rabljeni prenosniki od

Appla verjetno imeli nameščen najnovejši sistem El Capitan. Mac operacijski sistem je dosti podoben Windows 10, vendar ima drugačne razvrščene ikone in ne podpira zaslona na dotik. Chrome OS je po drugi strani izjemno preprost sistem, ki ima omejeno število aplikacij, ki jih lahko namestimo ampak je odlična izbira za surfanje po internetu. Chromebooki so tudi zelo ugodni in če ne zahtevamo od prenosnika veliko, je to odlična izbira.

V isti kategoriji: