Ulovite zadnje sončne žarke in si privoščite žar

Kmalu bo nastopil pravi zimski čas, kar pomeni, da bomo večino časa preživeli v notranjih prostorih. Obenem to pomeni, da bo napočil čas za jedi na žlico. Sezona pečenja pravih debelih zrezkov z vašo unikatno barbecue omako, se tako bliža koncu. Sočne in slastne zrezke bodo nadomestili enolončnice, golaži, sarme in podobno. Preden se popolnoma prepustite zimskemu obdobju, si raje privoščite še zadnje žarjenje z družino in prijatelji. Vi pripravite meso in barbecue omako, dame pa naj poskrbijo za zelenjavo, omake in kruh. Vsekakor pa ne pozabite na pivo, ki ga podelite med prijatelje, delno pa politje po mesu.

Domača žar omaka za mesojedce

Domačo barbecue omako uporabljamo za mariniranje piščanca, svinjine ali pa za dodajanje v sendviče. Glavne sestavine omake so kečap, jabolčni kis, med, suh česen in čebula, sol in malce Worcestershire omake. Po želji lahko dodamo tudi pekoče feferone ali tabasco. Veliko mesojedcev doda še žličko dimljenega tabasca za posebej okusno barbecue omako. Vse sestavine samo zmešamo skupaj v veliki posod, omako prevremo in jo dodamo jedem. Po želji barbecue omako lahko tudi shranimo v steklenice za kasnejšo rabo, vendar je potreba pasterizacija za podaljšanje roka uporabnosti.

Uporabite plinski žar za pravi barbecue okus

Najboljši okus mesa seveda dosežemo s počasnim pečenjem z roštilji nad lesom oziroma ogljem. Taka vrsta pečenja je predvsem primerna za manjše družbe, kjer se ne poje veliko mesa. V primeru, da boste imeli večjo družbo, pa raje uporabite plinski žar, kjer je pečenje hitrejše, enostavnejše in ravno tako okusno. Na električnem žaru je meso vseeno malce drugačnega okusa, saj izgubi tisto polnost, ki jo nudi oglje oziroma plin. Dober barbecue okus boste pridobili tudi z nanašanjem manjših količin piva neposredno na skoraj pečeno meso. Slednjega obračajte dokler ne menite, da je pečeno, nato pa ga poberite s plošče, postavite na krožnike in nanj nanesite malce barbecue omake ter pustite, da se malce marinira.

V isti kategoriji: