Contrakel

Prav vsakdo izmed nas ima zagotovo na telesu kakšno brazgotino, pa naj gre za tiste, ki so nastale po operacijah, raznih poškodbah, opeklinah, zdravljenju aken ali pa kako drugače. In večini najverjetneje predstavljajo trn v peti. Če imamo brazgotino na vidnem mestu, je vse še toliko huje, naša samozavest je lahko omajana in naredili bi vse, da bi se je znebili.

Ena od rešitev za te težave je uporaba kreme Contrakel, ki je namenjena blaženju nastajajoče ali pa že zastarane brazgotine. Krema namreč zmehča brazgotinsko tkivo in pospešuje obnovo kože, izboljša pa tudi njen videz. Kremo vmasiramo v prizadet predel kože, mesto brazgotine pa bo po redni uporabi manj vidno, bolj gladko in mehkejše. Sestava kreme Contrakel omogoča, da jo lahko dobro vmasiramo v kožo, kar je pri odpravljanju brazgotin izjemnega pomena. Krema je primerna tudi za mehčanje brazgotin, ki niso nastale šele pred kratkim in brazgotin, nastalih po opeklinah, saj kože ob mazanju ne vleče.

Najbolje je, da kremo začnemo uporabljati šele takrat, ko je rana povsem zaceljena. Poškodovan predel kože masiramo od dvakrat do trikrat na dan po deset minut. Ker je krema Contrakel obogatena s holesterolom in olivnim oljem, zmehča brazgotinasto tkivo in na površini ustvari zaščitni film, ki pomaga pri ohranjanju naravne vlažnosti kože. Zaradi svoje sestave je primerna tudi za uporabo pri ljudeh z občutljivo kožo in otrocih. Krema ni namenjena zgolj zdravljenju brazgotin, temveč tudi blaženju srbečice, pripomore pa tudi k dodatnemu vlaženju kože in preprečevanju njenega čezmernega poroževanja.

Če bi se radi brazgotine znebili hitro in učinkovito, pa je zelo pomembno, da poleg kreme Contrakel upoštevamo tudi nekaj priporočil. Zelo pomembno je, da brazgotina ni izpostavljena direktni sončni svetlobi, ki lahko stanje močno poslabša. Pomembna je tudi naša prehrana, saj so študije pokazale, da človeško telo za normalno celjenje potrebuje dovolj vitamina C, cinka, proteinov in mineralov, med katerimi prevladuje zlasti železo. Prav tako je pomembno uživanje zadostne količine tekočin (navadna voda, nesladkani čaj), kajenje in kroničen stres pa lahko stanje močno poslabšata.

V isti kategoriji: