Kako ravnati ob nesreči pri delu

Življenje je nepredvidljivo, to je dejstvo. Vsak je doživel kakšno nesrečo, pri kateri se je poškodoval. Ne glede na to ali ste ekstremni športnik, ali pa le greste popoldan v trgovino. Najbolj pogosta pa je nezgoda pri delu. Lahko vam zdrsne na ledu, stopite v luknjo na pločniku, ali pa vas ob kolesarjenju oplazi avto in zaradi tega padete ter se poškodujete. V tem članku si bomo pogledali kaj je nesreča pri delu in kako ob njej ravnati.

Ste vedeli, da ste ob nesreči pri delu upravičeni do odškodnine? Berite dalje.

Nezgoda pri delu
Nezgode pri delu so zelo pogoste

Vsak opravlja različno delo, tisti, ki dela za računalnikom, ima precej manjšo možnost za nesrečo in poškodbo, kot pa nekdo, ki opravlja fizično delo z orodji in težkimi stvarmi. Dejstvo pa je, da so nesreče pri delu zelo pogoste. Za vašo varnost na delovnem mestu je odgovoren delodajalec, ki mora poskrbeti za varno delovno okolje. Čeprav smo ljudje odporni, se zavemo svoje krhkosti šele takrat, ko se nam pripeti nesreča in se poškodujemo. 

Kako do odškodnine za poškodbo na delovnem mestu?

V primeru, da obstaja upravičenost, je odškodnina za poškodbo pri delu vaša pravica. Največji strah delavcev je ta, da bi v primeru prijave delovne nesreče kasneje utrpeli še izgubi službe ali zamere s strani delodajalca. Ta strah je popolnoma odveč, saj je vsak delodajalec zavarovan za take primere, nastalo škodo pa krije zavarovalnica na podlagi zavarovanja odgovornosti za poškodbe pri delu.

Vas je doletela nezgoda pri delu?
Vas je doletela nezgoda pri delu? Čim prej kontaktirajte pisarno, ki je specializirana za odškodnine.

Pazite na zastaranje, saj odškodnina za nesrečo na delovnem mestu po določenem času zastara.

Vsekakor vam svetujemo, da se čim prej obrnete na pisarno, ki je specializirana za odškodnine. Podjetje Visoka odškodnina Planinšec je ena izmed najbolj uveljavljenih v Sloveniji na tem področju. Kadarkoli jih lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 26 26, kjer vam bodo brezplačno svetovali. Potrebno je upoštevati kar nekaj postopkov, da ste do odškodnine upravičeni.

Ob nezgodi na delovnem mestu so ključni naslednji koraki!

Da bo vaš primer karseda uspešen, je potrebno zadostiti nekaj faktorjem, ki si jih bomo pogledali v naslednjih točka.

Potrebujete pravilno izpolnjen obrazec R8. To je obrazec prijave o nezgodi, izpolniti pa ga mora delodajalec. V primeru, da so bile ob nesreči prisotne priče, bo potrebna njihova izjava.

Nezgoda pri delu – Visoka odškodnina Planinšec

Seveda ob skoraj vsaki poškodbi na delovnem mestu pride do bolniškega staleža oz. bolniške. Potrebna bodo tudi dokazila o upravičeni zadržanosti od dela ali pa sklep ZZZS-ja.

Tu so še dokazila o zmanjšani plači zaradi delovne odsotnosti, dokazila o izgubi dohodka, oškodovanju na drugih področjih, fotokopija pogodbe o zaposlitvi. Potrebnih je kar nekaj dokumentov, zato ne odlašajte in čim prej pokličite pisarno, ki se ukvarja z odškodninami, ta vam bo posredovala nadaljnja navodila kako ukrepati. Le v tem primeru je ima vaš primer najboljše možnosti za uspeh.

Kako poteka pridobivanje odškodnine za delovno poškodbo?

Na prvem mestu je potrebno pisno utemeljiti, da za nesrečo pri delu niste bili krivi sami. Za to je potrebna strokovna in pravna argumentacija. Pravna pisarna, s katero delate, vlaga proti zavarovalnicam tako imenovane odškodninske zahtevke, pritožbe, in ugovore.

Mogoče si govorite, ne bom kompliciral, se bo že pocelilo in bom nadaljeval z delom. A v resnici imate zaradi nezmožnosti dela izpad dohodka, za vas pa ne bo poskrbel popolnoma nihče, razen sami. Zneski odškodnin so lahko izredno visoki, več o tem si bomo pogledali v naslednjem odstavku.

Kakšni so lahko zneski odškodnin za delovno nesrečo?

Zneski so lahko precej različni, seveda je vse odvisno od tega kakšno poškodbo ste utrpeli. Za recimo vsak obisk osebnega zdravnika, tudi če gre za lažjo poškodbo, lahko dobite vsaj 1000€. V primeru enostavnega manjšega zloma, zneski narastejo med 4 in 15000€.

Za vsak dan, ki ga preživite v bolnišnici, ste upravičeni do 1000€ odškodnine. V primeru težjih poškodb pa dobite tudi do 500 000€.

Zakaj izbrati odškodninsko pisarno

Kot smo že prej omenili, je dobro za vaš primer izbrati priznanega odškodninskega pravnika, v Sloveniji je to Visoka odškodnina Planinšec. Njihova prednost je ta, da se poplačajo ob tem, ko se vaš primer zaključi, ves postopek pa je za vas brezplačen. Ne obotavljajte, čim prej jih pokličite, ali pa se oglasite v njihovih pisarnah tukaj https://www.google.com/maps/place/Visoka+od%C5%A1kodnina+Planin%C5%A1ec+d.o.o.,+dru%C5%BEba+za+urejanje+od%C5%A1kodninskih+zadev+ter+pravno+svetovanje,+d.o.o./@46.0691882,14.5431298,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x961d95a6d9a69981!8m2!3d46.0691882!4d14.5431298?shorturl=1

V isti kategoriji: