Komu je namenjen sobni WC stol

Sobni WC stol ali sobno stranišče je namenjeno zlasti tistim uporabnikom, ki še vedno čutijo, kdaj morajo na veliko ali malo potrebo, vendar fizično sami niso zmožni priti do stranišča. Ker se takšni osebi mora zagotoviti čim bolj človeško dostojanstvo, se mora sobno stranišče postaviti čim bližje uporabnikovi postelji.

Na trgu so vam na voljo sodobno ter privlačno zasnovani sobni WC stoli v najrazličnejših modelih. Še posebej dobrodošli so tisti, ki so nastavljivi po višini. To uporabniku zagotavlja visoko mero udobja ter stabilnosti. Za preprostejše čiščenje pa se lahko oblazinjen pokrov ter plastično vedro z lahkoto odstranita. Vedro toaletnega stola je praviloma opremljeno z ročajem. To omogoča preprosto odstranjevanje odpadkov.

Sobni WC stol na kolesih

V specializiranih prodajalnah s sanitarnimi pripomočki in dodatki so vam na voljo najrazličnejši sobni WC stoli. Odlična izbira je na primer toaletni stol na koleščkih. Takšen stol ima trdno ogrodje, posledično je povsem zanesljiv in preprost za prevoz.

Sedež in naslonjali za roke morajo biti učinkovito oblazinjeni. Obe ročici za naslonjalo se morata umakniti, da je lahko prenašanje osebe s ali na stol preprosteje. Kolesi morata biti opremljeni z zavornim sistemom. Stopalke se praviloma lahko odstranijo.

Kje kupiti kakovosten in cenovno dostopen WC sobni stol

Sanitarne pripomočke je na sploh dobro kupovati samo v specializiranih prodajalnah, kjer vam pri izbiri lahko pomagajo izkušeni in strokovno podkovani prodajalci. A to še zdaleč ni edini razlog. Takšne prodajalne vam namreč zagotavljajo kakovostne izdelke, ki vam bodo odlično služili dolgo časa. Nekateri ponudniki vam ne omogočajo samo nakupa takšne opreme, temveč si izdelke lahko najamete za določen čas.

Veliko dobre izbire je tudi na spletu. Spletna prodajalna medigo.si vam ponuja sobni WC stol v kar nekaj različicah. Skupni imenovalec vse opreme pa je vrhunska kakovost in dostopne cene. Poleg stolov v prodajalni lahko kupite še druge koristne pripomočke za gibalno ovirane osebe, na primer povišico za WC školjko, sedež oziroma stol za tuš ali kad ter podobno. Sicer pa si ponudbo lahko že sedaj ogledate na njihovi spletni strani, kjer so poleg opisa izdelka navedene tudi cene. Če vas bo zanimala še kakšna dodatna informacija, pa se lahko preko telefonskega pogovora ali preko e-maila povežete s ponudnikom.

Preberite si še naslednji članek: Individualna psihoterapija za izboljšanje kakovosti življenja

Za individualno psihoterapijo se lahko odloči vsakdo, ki se v življanje kdaj znajde v situaciji v kateri ne ve kako naprej. 

V isti kategoriji: