Kapsule kurkume za še boljše delovanje naših jeter

Na prodajnih policah trgovin, ki prodajajo izdelke, ki so močno povezani z našim zdravjem in tudi kakovostjo življenja, lahko srečujemo številne izdelke, ki na povsem preprost in hiter način omogočajo, da se znebimo vseh raznovrstnih težav. Ne omogočajo pa nam samo kurative, ampak v veliki meri tudi preventivo. Med tovrstnimi izdelki veliko vlogo igra tudi kurkuma, ki jo najpogosteje srečujemo v obliki kapsul.

V spletni trgovini so kapsule kurkume hitro dostopne in se jih splača kupiti. Cene so veliko nižje kot na policah večine specializiranih trgovin, še posebej pa velja, da so nekajkrat nižje, kot v lekarnah.

Poseben dodatek k izdelku

Kapsule kurkuma se lahko kupijo v najrazličnejših vrstah. Na spletnih prodajnih policah tako lahko srečamo tudi kapsule kurkume, ki jim je dodan poper. Vemo, da kurkuma že sama po sebi močno izboljša delovanje jeter, če pa ji dodamo še črni poper, pa je proces razstrupljanja še bistveno večji.

Kapsule kurkume, ki ji jo dodan poper, pomagajo tudi nadzorovati vse naše vnete odzive v telesu. Poleg tega močno olajša tudi prebavo ter pomaga ohranjati zdravje jeter. Pripomore pa še k boljši prebavi maščob.

Držati se moramo predpisanih navodil

Pri jemanju tovrstnih izdelkov pa se je v prvi vrsti potrebno držati tudi predpisanih navodil, ki jih dobimo skupaj z izdelkom. Navodila nam narekujejo, kako in kdaj se naj izdelek uporablja. Predvsem pa je pri tem največjega pomena to, da se držimo količine izdelka, ki je predpisana za dnevno uporabo.

Za kapsule kurkume se priporoča, da se na dan lahko vzame največ 1 kapsulo in to skupaj s hrano. V eni škatlici, ki jo naročimo, je najpogosteje pakiranih po 60 kapsul. Pozorni pa moramo biti tudi na rok uporabe izdelka. Če izdelek redno in pogosto uporabljamo, potem nas rok uporabe ne bi smel posebej skrbeti.

 

Kapsule kurkume in tudi druge vrste kapsul pa je najbolje shranjevati kar pri temperaturi 25 stopinj Celzija. Prav tako morajo biti primerno zaščitene tudi pred soncem oziroma svetlobo. Našim otrokom morajo biti ti izdelki povsem nedosegljivi. Za nenazadnje pa se moramo zavedati tudi tega, da prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

V isti kategoriji: