Kakovostni avtomobilski strešni nosilci

Strešni nosilci za avto za učinkovito pritrjevanje različnih vrst tovora

Če tovora ne zmorete prevažati v prtljažniku svojega vozila, ga je smiselno namestiti na streho. Pri tem pa morate biti še posebej pozorni na to, da ustrezno izberete kompatibilne strešne nosilce. Ti morajo biti povsem trdno nameščeni na površino vozila in med vožnjo v prav nobenem primeru ne smejo zdrseti.

Strešni nosilci za avto vam torej lahko na izjemno učinkovit način omogočajo, da na streho svojega vozila lahko pritrjujete najrazličnejše vrste in oblike tovora, na primer kovčke, smuči, kajake, kolesa. Pri izbiri pa je treba biti še posebej pozoren na nekatere lastnosti – tudi na samo sestavo nosilca na strehi avtomobila.

Iz česa so praviloma sestavljeni avtomobilski strešni nosilci

Praviloma so vsi strešni nosilci za avto sestavljeni iz štirih elementov. To so držalo, nosilec, prečna palica ter dodatki. Nosilec je pritrjen na avto ter je odvisen zlasti od modela, letnice in znamke vozila. Sam tip nosilca pa se razlikuje tudi glede na priklop. Na voljo vam je namreč fiksna pa tudi snemljiva konstrukcija.

Avtomobilski strešni nosilci
Avtomobilski strešni nosilci so za pritrjevanje izjemno enostavni

Držalo služi za učinkovito povezovanje prečne palice in nosilca. Prečne palice potekajo prečno po strehi avta. Služijo pa kot površina za nameščanje tovora. Ko je na strehi vozila na povsem ustrezen način nameščena tovrstna konstrukcija, je čas za dodajanje kakršnih koli dodatkov.

Ne spreglejte: Pomen in delovanje avtomobilskih izpušnih sistemov

Tovor na avtomobilskih strešnih nosilcih ne sme biti pretežak

Kljub temu da so avtomobilski strešni nosilci na sploh odlična rešitev za prevažanje težjega in večjega tovora, pa morate predvsem paziti na to, da predmeti na njem niso preveč težki. Če je preobremenitev konstrukcije prevelika, se streha avta lahko celo udre. Poskrbeti morate torej za povsem enakomerno porazdelitev celotnega tovora oziroma predmetov, ki jih nametavate prevažati na strehi svojega vozila.

Video: Tipski avtomobilski strešni nosilci

Ključno pravilo pri razporejanju teže tovora na strehi avta je, da se teža ne sme usmerjati na sredino strehe. Teža mora biti nujno usmerjena bolj na zunanji del vozila. nosilci na strehi pa bodo zato povsem enakomerno obremenjeni.

Je bolje izbrati snemljivo ali fiksno konstrukcijo nosilcev za streho avta

Pri izbiri novih strešnih avtomobilskih nosilcev je eno od ključnih vprašanj tudi to, ali se je bolje odločiti za snemljivo ali fiksno konstrukcijo. Če se nikakor ne zmorete odločiti, je najbolje, da vam pri izbiri pomagajo strokovnjaki.

V isti kategoriji: