Pred dopustom na pozabite na svojo varnost

Počasi se številke na koledarju približujejo tistim, na katerih je z veliko začetnico napisan dopust. Skoraj verjetno je pri vseh enako. Preden pa pride do tega za nas srečnega trenutka ko se končno odklopimo od službenih in vsakodnevnih obveznosti in skrbi, je potrebno postoriti še marsikaj.

zavarovanje

Od pakiranja, do pregled avtomobila, do dogovora kdo bo pogledal na naš dom ko nas ne bo doma. Marsikdo pa pozabi ravno na samega sebe in na ostale družinske člane. Dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino je danes že nujno.Čeprav lahko na ZZZS naročimo brezplačno evropsko zdravstveno kartico, pa ta kartica zadostuje le za nekaj stvari zdravstvene oskrbe. Predvsem poenostavlja postopek plačila in povrnitve stroškov, ker je fizični dokaz da ste zavarovani v državi EU. Evropska zdravstvena kartica namreč ne krije stroškov reševanja in vrnitve v domovine ter ne krije stroškov zasebnih zdravstvenih storitev v drugih državah EU.
Stvari ki jih običajno krije dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino vključujejo: dostopnost asistenčnega klicnega centra 24 ur na dan 7 dni v tednu, organizacijo nujne zdravstvene pomoči, organizacijo nujnih zdravstvenih prevozov zavarovanca, obveščanje zavarovanca in njegovih najbližjih, telefonske stroške za nujne klice na asistenčno družbo. Vključuje pa v večini primerov tudi naslednje nujne in dodatne stroške ki nastanejo, kot so npr.: medicinska oskrba in obisk zdravnika, zdravljenje, zdravila in zdravniški pripomočki, nujne zobozdravstvene storitve, prevoz do najbližje bolnišnice in nazaj, prevoz v domovino, prevoz in bivanje za osebo, ki ostane v spremstvu zavarovanca, spremstvo in prevoz mladoletnega otroka, prevoz družinskega člana, prevoz posmrtnih ostankov v domovino zavarovanca, povratek v domovino v primeru smrti družinskega člana
Dodatno zdravstveno zavarovanje ponujajo tako rekoč vse zavarovalnice, vedno pogosteje pa se tega poslužujejo tudi banke. Verjetno se je že komu dogodilo, da je na bančnem okencu prosil za menjavo valute in zraven dobil vprašanje, če potuje na dopust in če se želi dodatno zdravstveno zavarovanje. Verjetno kdo malo čudno pogleda, po drugi strani pa tak način ni slab, sploh v primeru če ste na dodatno varnost sami pozabili.

https://www.youtube.com/watch?v=ZpQGSA3K9Jw

V isti kategoriji: