Kakovostna rešitev za odpiranje podjetja na Hrvaškem

Potrebujete pomoč pri odpiranju podjetja na Hrvaškem?

Odpiranje podjetja na Hrvaškem je lahko s pomočjo strokovnjakov, ki delujejo na tem področju, precej enostavno, pri čemer se vam ne bo potrebno ukvarjati z birokracijo in številnimi administrativnimi postopki. Tako lahko firmo odprete že v tridesetih dneh od oddane prve prijave oziroma vloge. 

Če želite sami izvesti celoten postopek registracije in ustanovitve družbe v državi Hrvaški, tedaj morate pri tem poznati ali preučiti veljavno zakonodajo in se pozanimati o tem, katero dokumentacijo morate priložiti in oddati na različne državne urade. Zato je mnogo enostavneje, da specializirano storitveno podjetje vse to opravi v vašem imenu. Tako boste prihranili mnogo časa in se boste raje posvetili poslu in tekočim zadevam.

Kakšne so ovire pri ustanovitvi hrvaške družbe? 

Da bi lahko vso dokumentacijo pravilno in v roku oddali, morate biti v obdobju ustanavljanja firme prisotni v državi Hrvaški, saj boste morali celoten postopek opraviti pri hrvaških državnih organih, notarjih, uradih, bankah in drugo. Zato je mnogo lažje, če odpiranje podjetja na Hrvaškem v vašem imenu opravi firma, ki je specializirana na tem področju. 

Hitra rešitev za odpiranje podjetja na Hrvaškem
Hitra in ugodna rešitev za odpiranje podjetja na Hrvaškem

Poleg tega imajo svoj sedež ali podružnico v državi Hrvaški in tako lažje opravijo vsa dela pri registraciji. Vi pa boste lahko v tem času opravljali tekoče posle v svoji matični državi. Podatke in druge informacije pa boste lahko družbi poslali kar preko elektronske pošte. Ko boste želeli pričeti s poslovanjem s svojo novoustanovljeno firmo, pa bo celoten postopek registracije in ustanovitve že zaključen in tako boste lahko nemudoma pričeli opravljati svojo dejavnost v novi državi. 

Kako poteka postopek registracije in ustanovitve hrvaške firme? 

Če želite odpreti firmo v državi Hrvaški, tedaj morate vedeti, da se skorajda vsi postopki odvijajo v hrvaščini in zato to lahko postane ovira, razen v primeru, če ste tujega jezika že vešči. Če hrvaščine ne obvladate, je bolje najeti svetovalno družbo, kjer strokovnjaki odlično govorijo in pišejo v tem jeziku. Sicer pa postopek registracije za odprtje nove firme poteka po različnih korakih.

Pri tem so potrebni različni vpisi in prijave v registre in sisteme, kot je na primer pokojninski in zdravstveni sistem ter VIES evropski sistem za poročanje o davku na dodano vrednost. Postopek ustanovitve hrvaške družbe zajema tudi odprtje računa na banki in plačilo osnovnega kapitala. Vso dokumentacijo je potrebno overiti pri notarju in hkrati izdelati tudi žige in vse potrebno za pričetek poslovanja. Za vse to lahko najamete specializirano podjetje Protax, ki zagotavlja hitro, ugodno in kakovostno rešitev za odpiranje podjetja na Hrvaškem.

V isti kategoriji: