Najcenejši proteini ne prihajajo iz mesnice

Vsakdo, ki želi preoblikovati svoje telo, hitro ugotovi, da je potrebno poskrbeti, da ima telo na voljo dober vir beljakovin, ki so bistvene za izgradnjo mišic ter pomembne tako za ohranjanje kot za povečanje mišične mase. Uživanje prehrane, bogate z beljakovinami, oziroma odločitev za beljakovinsko ali ketonsko dieto, pa lahko prinese cel kup stroškov. Hitro se izkaže, da najcenejši proteini niso tisti, ki jih kupimo v mesnici, temveč proteini v prahu, ki jih najdemo v posebni športni prehrani.

Najdražji in najcenejši proteini

Naravni viri beljakovin so vam gotovo znani: meso, stročnice, ribe, jajca, mleko in mlečni izdelki … Marsikateri športnik, ki uživa veliko količino proteinov, vam bo povedal, da so njegovi obroki polni teh živil, vendar pa jih vedno kombinira tudi s športno prehrano, saj bi nekaj zrezkov na dan enostavno stalo preveč, da bi si to lahko privoščili. Najcenejši proteini so namreč proteinski praški, namenjeni športnikom, pravzaprav pa se priporočajo vsem, ki želijo zadovoljiti dnevnim potrebam po vnosu beljakovin in živeti zdravo – še posebej, če so tudi telesno aktivni.

Najdražji in najcenejši proteini v prahu

Področje športne prehrane velja za izjemno zapleteno in prava dieta za posameznika in njegov šport je nekaj, kar se lahko popolnoma doreče zgolj tako, da se obrnemo na dobrega nutricionista, ki ima športno prehrano v malem prstu. A če niste profesionalni športnik, ni tako zapleteno – koliko beljakovin potrebuje vaše telo, lahko izračunate povsem enostavno s pomočjo formul na spletu. Ko ugotovite, koliko beljakovin potrebujete, pa je treba še ugotoviti, katere boste uživali.

najcenejsi-proteini-ne-prihajajo-iz-mesnice

Najcenejši proteini v prahu so narejeni iz sirotke, torej izhajajo iz mleka. Včasih precej pogosto, zadnja leta pa nekoliko manj, se uporabljajo tudi proteini, pridobljeni iz soje. (Za odpor v zadnjih leti gre predvsem zaradi dejstva, da je večina soje gensko spremenjene.) Najcenejši proteini, narejeni iz sirotke, imajo različne prijetne okuse (čokolada, vanilja, jagoda, piškotek) in tako hitro stečejo po grlu, težava pa je v tem, da vsakomur ne prijajo. Zato, ker so mlečnega oziroma živalskega izvora. Veliko športnikov se tako odloča, da se bodo najcenejši proteini raje zamenjali z nekoliko dražjimi, ki so rastlinskega izvora: riževi, konopljini, grahovi in podobno.

Če želite zgolj kot rekreativec poskrbeti za svoje telo in nimate zadržkov glede mleka, potem so najcenejši proteini iz sirotke za vas povsem v redu in vam bodo pomagali do želenih rezultatov.

Preberite si še članek o tem katere vaje za bolečine v križu vam priporočamo.

V isti kategoriji: