Lastnosti digitalnega klavirja Casio PX-160

Že dolgo sem raziskoval in analiziral trg glasbenih instrumentov. Zato me prijatelji pogosto vprašajo za pomoč pri izbiri dobrega klavirja. Enkrat me je nečak, ki je doma vedno igral akustični klavir, prosil, da zanj izberem elektronski instrument. Po rojstvu sina ni mogel igrati akustičnega instrumenta tako pogosto, saj otroci radi večji del dneva spijo. In takrat je Casio izdal svoj novi model Privia, imenovan PX-160.

Casio je vključil tudi druge številne funkcije, ki resnično povečajo vrednost celotnemu paketu. Na primer, ima funkciji »split« in »layer«, ki omogočata razdelitev klaviature na različne zvoke, kot tudi dva zvoka skupaj, da ustvarite bolj raznolik in razburljiv zvok.

Casio Privia PX-160 ima vgrajen spremenljiv metronom, način duet, ki omogoča, da dva glasbenika igrata dele v istem oktavnem razponu, in pomembno funkcijo »transpose«, ki je zelo uporabna za igranje skupaj s pevko ali drugim instrumentalistom.

Če pogledamo zvočne učinke, Casio PX-160 ponuja naslednje: reverb, zbor in nastavitev briljance. Po našem mnenju, to ni prav velika izbira, in zagotovo bi si želeli več učinkov, toda za to ceno je več kot primerno.

 

Če sem iskren, nisem bil zelo navdušen s nizkocenovnimi modeli Casio. Vedno sem mislil, da so dobri pri kalkulatorjih ali elektronskih urah, ne pa v glasbenih inštrumentih. Toda s temo modelom me je Casio navdušil. Že na samem začetku sem bil navdušen nad odlično klaviaturo in zvokom. In tudi cena je bila zelo privlačna.

Casio Privia PX-160 – klaviatura in zvok

Privia PX-160 ima tri-senzorsko klaviaturo s 88-imi obteženimi tipkami (Scaled Hammer Action II). To je patentirana tehnologija, ki vsebuje nove tipke z simulirano teksturo slonovine in ebenovine, in zagotavlja vrhunsko doživetje, ki ga ne moremo primerjati s standardnimi klaviaturami drugih blagovnih znamk.

V isti kategoriji: