Katere vabe za ribolov brancina so najboljše?

V kolikor se sprašujete, zakaj je ribolov brancina med ribiči tako priljubljen, potem je odgovor sila preprost – je agresiven, izjemno lep, zraste do kapitalne velikosti in ko je na trnku, ponuja ogromno zabave in adrenalina.

ribolov-brancina-slovenija
Da bi vse to lahko tudi preverili in ga ujeli na trnek, je potrebnih kar nekaj dejavnikov – za začetek morate brancina poiskati na pravem mestu v Jadranu, ko ga najdete, morate zanj imeti pravilno ribiško opremo, ko imate tudi to, pa je izredno pomembno, kakšne vabe boste uporabili, da bi ga prelisičili in ujeli. Zatorej, vabe izbirajte skrbno, saj so le-te več kot polovica uspeha!brancin
V kolikor z lovom te prekrasne ribe nimate kaj veliko izkušenj, je tukaj nekaj namigov, katere vabe za ribolov brancina so najboljše! Za začetek morate vedeti, da lahko izbirate med umetnimi vabami, torej tistimi, ki jih je možno kupiti v ribiških trgovinah – razne umetne ribice, žlice in podobno, ali pa uporabite žive vabe – praviloma za njih velja, da bi za lov te ribe naj bile izjemno uspešne! Možnosti kaj izbrati je kar nekaj – prva, ki jo ribiči precej uporabljajo so sardele – lahko jih zmeljete, lahko natrgate, lahko narežete na trakove – kot takšne jih lahko uporabite na trnku, ali pa jih pomešate s kruhom, kakšno slano zakuhano juho, ter naredite kepe, s katerimi jih boste v morju hranili – s takšnim načinom skoraj ne morete zgrešiti.

Zraven sardel, je tukaj še nekaj vab, ki v morju delujejo – inčuni so ravno tako izjemno uspešni. Z njimi lahko naredite enako kot s sardelami in uspeh bo dokaj podoben. Seveda so tukaj še različne morske hrane, ki se jih lahko kupi v ribiških trgovinah, ali pa kakšni ostanki hrane iz domače kuhinje – za brancina namreč velja, da ni ravno izbirčen, rad poje tisto, kar mu boste ponudili. Vse to in še več – če se boste torej držali teh nasvetov in uporabili katero od teh vab, ter seveda brancina pravilno locirali, ga boste tudi sigurno ujeli – nato pa je potrebno samo še uživati!

V isti kategoriji: