Terensko jahanje kot sprostitev

Ljudje in živali živimo v sožitju. Med nami obstaja posebna povezava, zato velikokrat pravimo, da je žival naš najboljši prijatelj. Nekateri ljudje obožujejo pse, nekateri mačke ter druge živali, nekateri pa so popolnoma navdušeni na konji. Konj je namreč mogočna žival, ki v očeh številnih ljudi uživa poseben status in vzbuja veliko spoštovanje. Konji so čuteče živali, za katere bi lahko rekli, da imajo poseben šesti čut. Ljudje, ki se povežejo s konji, pravijo, da nam nudijo poseben občutek varnosti. Zaradi tega so konji prav posebna bitja, ki nas razumejo. Jahanje namreč ponuja posebno sprostitev.terensko jahanje

Terensko jahanje proti stresu

Jahanje konj je prav poseben občutek, saj gre za sodelovanje človeka in mogočne živali. Razumevanje obnašanja, razmišljanja ter samozavest so vrline človeka, ki lahko popolnoma obvlada konja. Jahanje ni enostavno, za to pa potrebujemo kar nekaj treninga. Moramo biti kot eno s konjem. Šele ko obvladamo jahanje konja, se lahko odpravimo tudi na terensko jahanje. Zakaj?

Terensko jahanje je posebej zahtevno, saj obstajajo ne le konj in človek, marveč tudi številni dejavniki iz okolja. Hrup, morebitni drugi moteči dejavniki – vse so stvari, ki lahko nesamozavestnega konja prestrašijo. Terensko jahanje moramo zaradi tega obvladati in vedeti, kako v takšnih trenutkih reagirati kot jahač. Seveda je osnova ta, da je konj v večini primerov navajen na zunanje hrupe. Kasneje moramo vedeti, kako se obnašati in kako kontrolirati celotno situacijo.

Terensko jahanje pa ponuja prav posebno vrsto sprostitve. S konjem lahko gremo v naravo, se prepustimo uživanjem in se tako na maksimalen možen način znebimo vsakodnevnega stresa. Lastniki konj pravijo, da je njihovo najljubše opravilo zagotovo prav terensko jahanje, kamor se redno odpravljajo. Kar pa je najboljše – terenskega jahanja se lahko udeležimo tudi v skupini. Obstajajo posebne šole, ki nas naučijo najprej jahanja in kasneje terenskega jahanja. Skupaj z ostalimi ljubitelji konj in jahanja nato lahko hodimo v naravo in maksimalno uživamo. Terensko jahanje je na voljo ob spremljavi trenerjev jahanja ali pa kot samostojno v primeru, da smo lastniki konj v konjušnici.

Torej, če ste ljubitelj živali oziroma konj, potem vam priporočamo, da se odpravite v najbližjo konjušnico, se naučite jahati in uživate v trenutkih brez stresa.

V isti kategoriji: