Izbira stanovanja za mlade v Mariboru

Slovenska mesta nudijo različne nepremičnine v različnih cenovnih razredih. Maribor je sicer drugo največje slovensko mesto, vendar nudi obilo cenovno ugodnih bivališč za mlade. Pri iskanju je potrebno omejiti iskalne nize stanovanja Maribor glede na velikost, starost, oddaljenost od mestnega središča, dostopnost do javnega prevoza in podobno. Manj izbirčni posamezniki bodo hitro našli ustrezno stanovanje.

Bolj zahtevni bodo morali večkrat na teren, da si ogledajo, kakšna stanovanja Maribor nudi za njihov proračun. Včasih je potrebno iskalni niz ustvariti bolj ohlapno, saj tako najdete boljša bivališča v podobnem cenovnem okviru.

Kakšna stanovanja Maribor nudi za mlade?

Kot lokacijo za odlična stanovanja Maribor ne moremo kritizirati. Na voljo so manjše in cenovno dostopnejše različice, srednje velika in malce dražja stanovanja ali pa velika domovanja v višjem cenovnem razredu. Izbira je predvsem odvisna od vašega mesečnega proračuna. Veliko lahko prihranite na stroških prevoza Izberite na primer nepremičnino v centru mesta in se odpravite v službo peš ali s kolesom, saj boste tako vsak dan prihranili denar. Višek denarja namenite višji najemnini bivališča, ki si ga res želite. Dodaten prihranek imate tudi s parkiranjem na vam dodeljenem parkirnem mestu. Več deset EUR, ki bi jih mesečno porabili za plačljivo parkirnino tako namenite stanovanju.

Določite vaše prioritete

Kakšna stanovanja Maribor nudi za mlade, se lahko hitro pozanimate prek spleta. Dodelani spletni oglasi jasno pričajo o razpoložljivih nepremičninah. Kako torej omejiti iskanje? Osredotočite se zgolj na tiste zadetke, ki dodobra predstavljajo vaše želje. V primeru, da želite imeti veliko spalnico in dnevno sobo ter majhno kuhinjo, izberite tako nepremičnino. V kolikor imate hišne ljubljenčke, izberite nepremičnino,ki dopušča hišne ljubljenčke. Če neradi hodite po stopnicah, izberite blok z dvigalom ali stanovanje v pritličju. Iskanje prilagodite sebi in ne obratno.

Pozanimajte se o pogojih

Pred podpisom pogodbe o najemu stanovanja, se pozanimajte o dodatnih pogojih. Prepričajte se, ali morate vplačati aro ali ne. Vprašajte tudi, ali je najemnina fiksna, ali se spreminja glede na letne čase ter stroške kurjave. Povprašajte tudi o dodatnih mesečnih stroških, kot so stroški za čiščenje in vzdrževanje zgradbe. Preučite vse vidike in šele nato podpišite pogodbo.

Iščete stanovanje v okolici Ljubljane? Morda bo za vas zanimiv stanovanje Trzin. Več si lahko preberete s klikom na povezavo.

V isti kategoriji: