Družabne igre za majhne otroke

Otroci obožujejo družabne igre! V zadnjem času je igranje slednjih sicer postalo zelo popularna oblika druženja tudi med odraslimi, ki se navdušujejo nad njimi in nad tem, kako zanimivo in zabavno je njihovo igranje. Tako bi lahko rekli, da so družabne igre primerne za prav vse starosti oziroma, da zanje večinoma ni starostnih omejitev. So pa seveda nekatere med njimi za mlajše otroke lahko še prezahtevne, zato je prav, da poiščemo takšne, ki so primerne za njihovo starost. Tako jih bodo še raje igrali in hitro osvojili tudi njihova pravila, kasneje pa se preizkusili še v kakšni bolj zahtevni.

Klasične igre, v katerih lahko sodelujejo tudi najmlajši

Klasične družabne igre, kakršna je recimo Človek ne jezi se, so primerne skoraj za vse starosti, torej za celo družino. Tudi majhni otroci se hitro naučijo pravil, metanja kocke in premikanja figuric, zraven pa lahko vadijo še štetje, torej gre za obliko družabne igre, ki je tudi didaktična. Paziti je treba le pri tistih najmlajših, ki radi dajejo igračke v usta, sicer pa lahko Človek ne jezi se igra prav vsak. Podobno velja tudi za nekatere druge klasične igre oziroma za vse igre, pri katerih je treba obvladati le met kocke in štetje polj. Če se torej naveličate igranja Človeka ne jezi se, imate na voljo še kar nekaj drugih možnosti.

Sodobne družabne igre, ki so prilagojene otrokom

Poleg klasičnih pa imate danes na voljo tudi številne druge družabne igre, ki so prilagojene prav otrokom. Z njimi se lahko učijo raznih spretnosti, pa tudi sodelovanja in tega, da čisto vsakič ne morejo zmagati. Poleg tega pa družabne igre omogočajo tudi prijetno obliko druženja za vso družino, kar je nekaj zelo dragocenega, obvezno pa jih je treba spakirati tudi med prtljago za na morje ali za počitnice, saj imamo običajno takrat več prostega časa, kar je kot nalašč za to, da si privoščimo igranje kakšne družabne igre, ki zahteva malo več časa.

Naseljenci otoka Catan Junior

Malo starejši otroci se sicer radi igrajo tudi bolj klasične igre, a še raje se preizkusijo v kakšni novi, ki zanje ni prelahka. Za šolarje oziroma otroke, ki so starejši od 6 let, pa je zelo priporočljiva igra Naseljenci otoka Catan Junior. Ta igra sicer obstaja tudi v različici, ki je namenjena odraslim oziroma otrok, starejšim od 12 let, različica Junior pa je idealna za začetnike oziroma za to, da se s to zanimivo in zabavno strateško igro spoznajo tudi najmlajši člani družine. 

V isti kategoriji: