Zakaj bi se morali posluževati masaže stopal?

Refleksna masaža stopal je ena izmed naravnih metod za zdravljenja, ki nam pomaga, da aktiviramo zdravilne moči telesa. Masaža stopal zmanjšuje stres. Posluževati, bi se je morali vsi, saj je dobra tako za preprečevanje bolezni, pomirja živce, krepi naš imunski sistem in vpliva na delovanje naših notranjih organov.

Koristi masaže stopal

Refleksoterapija stopal blagodejno vpliva na vse dele človekovega bitja, tako nam poživlja energijo s katero dobimo zagon a nove odločitve. Pomembno je, da zdravi vzrok bolezni in ne le posledico, ki jo ljudje občutimo. Sprošča naše energetske blokade, do katerih pride zaradi potlačenih ali zadržanih čustev.

Zgodovinski pregled

Refleksna masaža stopal ni nekaj kar so ljudje ugotovili v današnjih časih, temveč so jo uporabljale že davne civilizacije iz starega Egipta, Kitajske, Indije, Japonske ter Indijanci iz severnoameriških držav.

Sodobni pristopi refleksoterapije

William Fitzgerald je v začetku 20. stoletja razvil tako imenovano consko metodo, v kateri omenja 10 con. Z njo je dokazal, da so deli v našem telesu med seboj povezani. S tem ko je pritiskal na določene dele prstov na nogah je ugotovil, da tako lajša bolečine v drugih delih telesa, ki se nahajajo v isti coni.

Njegova učenka Eunice Ingham je na podlagi njegovih ugotovitev dokazala, da imajo stopala najobčutljivejše in najnatančnejše cone od vseh drugih delov telesa. Cone katere omenja William Fitzgerald potekajo vzdolž telesa od glave do stopal. Masaža stopal tako vpliva na celotni živčni sistem v telesu. Vsak notranji organ, žleza ali del telesa ima svoje refleksno območje v določeni coni na stopalu. Če je naše območje občutljivo to pomeni, da obstaja zastoj ali napetost v delu telesa, ki leži v isti coni.

Tehnike masaže stopal

Najbolj znane tehnike, ko se gre za masažo stopal so sprostilne, palični hod in pa gosenični prijem. Pri sprostilnih tehnikah s čvrstim prijemom gladimo celotno stopalo, ga gnetemo, krožimo, vlečemo ter raztezamo. S paličnim hodom pa se s palcem sprehajamo po coni in s tem drobimo kristale, ki se nam nabirajo v sklepih. Zadnja najpreprostejša pa je gosenični prijem, pri kateremu s palcem pritiskamo na določeni mesto.

V isti kategoriji: