Izdelava fotoknjige je v resnici dokaj enostaven proces

Sodobna tehnologija je povzročila, da je nekatere stvari, ki so bile včasih izjemno priljubljene, povozil čas. Med njimi so tudi albumi, ki smo jih v preteklosti listali in se spominjali lepih trenutkov z različnih dogodkov. Albume so na žalost ali pa na srečo povozile veliko bolj priljubljene, privlačnejše in tudi lepše t. i. fotoknjige.

Izdelava fotoknjige pa je povsem enostavna, zato ni opravičil, da je ne bi imeli in zamenjali z albumom. Več o fotoknjigah in njihovi izdelavi, si lahko poleg v članku preberete tudi na spletni strani enega izmed večjih ponudnikov te storitve v Sloveniji – podjetju Cewe. Njihovo spletno stran najdete tukaj http://www.cewe.si/cewe-fotoknjiga.html.

Fotoknjiga je torej knjiga, ki jo krasijo naše osebne fotografije, ki so ponavadi kombinirane tudi s tekstom oziroma besedilom. Izdelava fotoknjige je, kot že rečeno, izjemno enostavna, zato si jo lahko vsak trenutek izdelamo tudi sami. Izdelamo jo lahko s pomočjo posebnega programa, v katerega vstavljamo in v katerem tudi oblikujemo izbrane fotografije. Lahko pa fotografije samo izberemo in izdelavo zaupamo strokovnjakom s tega področja.

Če je torej izdelava fotoknjige v naših rokah, jo potem, ko smo v za to izbrani program vstavili fotografije in jih oblikovali po svojih željah, pošljemo v tiskarno v izdelavo. Kmalu vam na dom prinesejo izdelek, ki ste ga vedno želeli imeti. Tovrstno knjigo pa lahko tudi sami prevzamete v poslovalnici, če ste se pri oddaji naročila tako odločili.

Če pa želite, da vmes stopijo pravi mojstri, potem je vaša naloga le ta, da izberete fotografije, ki jih želite imeti v knjigi. Izbrano podjetje jih bo nato skeniralo v računalnik in jih ustrezno tudi obdelalo. Popravili vam bodo barve, morebitne napake, odstopanja … Nato jih bodo vstavili v program za obdelavo foto knjig. Pred pošiljanjem v končno izdelavo, imamo možnost, da si fotografije še enkrat ogledamo. Ko je fotoknjiga izdelana, nas obvestijo, mi pa jo pridemo samo iskat.

Izdelava fotoknjige torej ni nikakršen zapleten proces, toda če ste perfekcionisti in ne delate kar tja v en dan, vam mimogrede povemo še to, da obstajajo delavnice, ki predstavljajo tovrstno izdelavo.

V isti kategoriji: