Naj napihnjenost in vetrovi odidejo stran iz vašega vsakdana

Čeprav se še tako trudite, da bi se vsak dan zdravo prehranjevali, pa ste ves čas obdani z najrazličnejšimi vrstami hrane, ki na vaše ne delujejo preveč ugodno. Ker se takšni hrani ne zmorete upreti, ste po užitju jezni sami nase, obenem se ne počutite kaj dobro. Napihnjenost in vetrovi pa so pogosta stalnica, ki vas spravljajo še v zadrego.

Napihnjenost in vetrovi so torej večinoma posledica slabih prehranjevalnih navad pa tudi slabega življenjskega stila na sploh. V resnici se jih samo z nekaj discipline lahko zlahka znebite. Volja, moč in vztrajanje jih lahko za vedno odženejo daleč stran od vas.

Pogosto sedenje za računalnikom

Vetrovi in napihnjenost pa zagotovo niso samo posledica slabega prehranjevanja ob neprimernem času, na prime tik, preden se odpravite v posteljo. Takšne težave neredko spremljajo osebe, ki pogosto sedijo za računalnikom. Čeprav je to njihovo delo, bi si morali večkrat na dan vzeti nekaj odmora, vmes narediti nekaj učinkovitih vaj. Zlasti pa je pomembno, da imajo pri sebi ves čas na razpolago vsaj liter sveže navadne vode.

Četudi imate čez dan le malo časa za gibanje, v resnici lahko dobro izkoristite prav vsak odmor. Vmes se sprehodite do bližnje trgovine ali namesto dvigala uporabite stopnice. To so sicer malenkosti, ki pa v končni fazi zagotovo veliko štejejo.

Preberite si še naslednji članek: Avtoimunska kožna bolezen

Luskavica ni nalezljiva. Gre za vnetno avtoimunsko bolezen, ki jo povzroči napaka v imunskem sistemu. Slednji po pomoti napada zdrave kožne celice in povzroči, da se hitreje pomikajo proti površini. 

Sladkarije in druga nezdrava prehrana

Sicer pa vas napihnjenost in vetrovi najverjetneje spremljajo zlasti tedaj, kadar na povsem prazen želodec pojeste kar nekaj sladkarij. Po možnosti pa nato popijete še nezdravo tekočino, na primer sok z mehurčki ali kaj podobnega.

Čudovita in barvita – uravnotežena in zdrava prehrana

Namesto sladkarij si raje omislite kaj drugega, kar je prav tako okusno, obenem pa še zdravo. Odlična izbira so na primer oreščki. Zlasti priporočamo mandlje. Namesto soka, ki vključuje veliko sladkorja, pijte kar navadno vodo, v katero dodate nekaj sveže limone. Prav tako dober je nesladkani čaj.

V isti kategoriji: