Kvaliteten pregled vida in estetska očala

Na tržišču obstaja veliko različnih modelov, barv in oblik očal, s katerimi boste popolnoma prenovili svoj videz. Potem, ko se odločite za pregled vida in vidite, kakšno dioptrijo imate, izberite tudi nova estetska očala.

Kako izbrati pravi model očal za vašo obliko obraza?

Vsak model očal ni primeren za vsako obliko obraza. Na pregledu vida, vam bo že sam optik svetoval, kakšni so najnovejši okvirji in kaj vam pristaja glede na vaš obraz.

Različne oblike obraza za estetska očala

Obstajajo različne oblike obraza od srčaste, okrogle, oglate do ovalne. Najlažje določite obliko svojega obraza tako, da na fotografiji obkrožite poteze obraza in dobite obliko. V kolikor še vedno niste prepričani, o obliki vprašajte kar na pregledu vida, kjer bo optik najlažje ocenil.

Srčasta oblika

Pri srčasti obliki obraza imajo posamezniki ozko brado, obraz pa se v smeri od brade do čela postopoma stožčasto razširi. Pri pregledu vida izberite okrogla ali ovalna očala, izogibajte pa se okvirjem v kvadratni ali pravokotni obliki.

Okrogla oblika

Pri majhnih in širokih obrazih s poudarjenimi lici, izberite bolj podolgovate in malce široke oblike okvirjev. Ob straneh naj segajo čez konice oči, saj bodo tako obraz optično zožale. Izogibajte pa se okroglim modelom očal.

Oglata oblika

Tekom pregleda vida vam bodo svetovali, da močnejšim in oglatim oblikam obraza pristajajo okrogli ali ovalni okvirji. Slednji omehčajo čeljustno linijo in poudarijo ličnice. Izogibajte pa se oglatim modelom. Priporočljiv je nakup kremnih in karamelnih odtenkov okvirja.

Ovalna oblika

Pri ovalni obliki imajo posamezniki čelo malce širše od čeljusti, a obenem nežne in lepo zaokrožene poteze. Pri taki obliki ustreza vsaka vrsta okvirja, vendar medtem, ko imate pregled vida, povprašajte optika, po oglatih oziroma aviator očalih, ki bodo vaš obraz naredile nepozaben.

Kako izbrati najboljši okvir?

Najboljši okvir izberete na podlagi:

  • Vaših potez obraza,
  • Barvnih kombinacij oblačil in modnih dodatkov, ki jih vsakodnevno nosite,
  • Cenovne dostopnosti,
  • Telesne aktivnosti,
  • Načina uporabe,
  • Pogostosti uporabe,
  • Pazljivosti pri nošenju očal.

Ko opravite pregled vida, se posvetujte z optikom o najprimernejši obliki okvirja in materialu izdelave. V kolikor ste nagnjeni k temu, da vam očala padajo po tleh, se odločite za malce bolj robusten model s plastičnimi stekli. V primeru, da ste pa pazljivi, izberite bolj lahke modele s stanjšanimi steklenimi stekli.

V isti kategoriji: