Risanke Winx

Pravijo, da risanke popeljejo otroke v popolnoma drug svet, in kot mati dveh predšolskih deklic se moram s tem strinjati. Hčeri, ki sta stari 4 in 5 let, sta namreč veliki oboževalki risank Winx, in brez njih pri nas zagotovo ne bi mogli več živeti.winx
Za razliko od staršev, ki svojim otrokom ne dovolijo gledati televizije, sama nimam s tem prav nobenih težav, saj se mi zdi, da televizija ni sredstvo za poneumljanje, temveč pravzaprav zelo dober učni pripomoček. S televizije se otroci naučijo marsičesa, kar jim starši ne moremo ali ne znamo povedati. Že res, da so glede akademskega znanja najbolj pomembne informativne in znanstvene oddaje, a otroci so za te še premajhni. Lahko pa se učijo iz risank. In prepričana sem, da jim pri tem lahko pomagajo tudi risanke Winx – kljub temu, da se zdijo večini drugih mamic, s katerimi se pogovarjam, precej neumne.risanke-winx
Vsebina na prvi pogled res ni nekaj posebnega, saj v risankah dejansko nastopajo na prvi pogled nekam trapasta dekleta, ki malo čarajo in rešujejo svet pred čarovnicami in pošastmi, malo pa hodijo na zmenke. Če pogledamo dekleta iz kluba Winx nekoliko bolj podrobno, pa ni na njih prav nič trapastega. Le kaj je namreč narobe z reševanjem sveta?
https://www.youtube.com/watch?v=wqIFzZwwTVAKaj je narobe s tem, da si najstnica, ki odkriva prve ljubezni? Nenazadnje smo morali vsi skozi to fazo, in marsikateri od nas je bil v času pubertete še precej bolj neumen, kot so Winxice. Poleg tega risanke Winx otroke učijo o svetu odraslih, le da skozi nekoliko bolj pravljične oči. Otrokom pokažejo, da ni ves svet lep. Da niso vsi ljudje dobri. Saj veste – tudi na to se morajo privaditi in ne moremo jih imeti ves čas zavitih v vato. Na srečo pa so risanke Winx kljub temu naravnane tako, da dobro nazadnje vselej zmaga. Dobrota se povrne in nagradi, malopridneži pa so kaznovani.
In še en razlog je, zaradi katerega se mi punce iz risank Winx ne zdijo nekaj, kar bi lahko poneumljalo moji hčeri. Dejstvo je namreč, da mlade vile hodijo v šolo, da jih v risankah večkrat vidimo pri pouku in pri učenju, poleg tega pa imajo tudi najrazličnejše hobije, svoj ansambel, in tudi dela se ne branijo. To pa je gotovo zgled, se vam ne zdi?
https://www.youtube.com/watch?v=ZKGYkg3YhV8

V isti kategoriji: