Pravi prijatelji so redki

Psihologi ugotavljajo, da je za sodobnega, preobremenjenega človeka, ki običajno ne zmore in ne zna več prenašati samote, kaj šele uživati v njej, prijateljstvo pogosto pomembnejše in bolj osrečujoče kot partnerstvo. Pravzaprav so najbolj obetavne ravno zveze in odnosi, v katerih sta si partnerja tudi in predvsem resnična prijatelja. Prijateljstvo, ki kot eno najžlahtnejših čustev stopa ob bok ljubezni, je zaklad, ki ga lahko najdete na spletni klepetalnici Nirvam.

frendi

Bogastvo, ki ga marsikdo upravičeno bolj ceni in pogreša kot ljubezen. Izjemen odnos do prijateljstva je povsem razumljiv, saj je svojevrstna kombinacija navezanosti, naklonjenosti, ljubezni, simpatije, razumevanja, predanosti in ljubeznivosti. Čustvo, ki človeka navdaja z radostjo in navdušenjem, obenem pa mu pušča dovolj svobode in samostojnosti, da lahko še naprej neodvisno, brez obveznosti in spon (ki pogosto spremljajo ljubezenske zveze) uživa življenje po svojem okusu – v skladu s svojimi željami, pričakovanji in hrepenenji.

Predano in globoko prijateljstvo je redko in zato toliko bolj zaželeno in dragoceno. Čeprav večina izmed nas v sebi nosi bolj ali manj prijetno izkušnjo prijateljstva, pa so ljudje, ki doživijo pravo, resnično in trajno prijateljstvo, pravzaprav izbranci usode. Čarobno prijateljstvo je podobno idealni ljubezni: oba sta izjemno redka, edinstvena in dragocena. Kakšen je sploh pravi, resnični prijatelj? Je trajno, resnično prijateljstvo sploh še mogoče? Iskren prijatelj je človek, ki nam prvi ponudi roko.

Ki nam je v pomoč in oporo vedno, ko smo v težavah, preizkušnjah in stiski. Ki se veseli naših uspehov in podvigov, nas spodbuja in bodri v porazih. Pravi prijatelj zna biti pozoren in dobrohoten, zato ne pozabi na naš rojstni dan, god ali kakšno drugo obletnico in se nas ob takih priložnostih spomni vsaj z drobno pozornostjo, pa čeprav smo na drugem koncu sveta.

Oglejte si še kako okrepiti prijateljstvo preko dejavnosti team building.

V isti kategoriji: