Podjetnik Uroš Mlakar

Inovativni podjetniki v Sloveniji

Zadnje nekaj let je v Sloveniji pravi porast podjetništva. Tako smo lahko priča velikim in novim projektom, ki so v samem vrhu inovativnosti. Eden izmed vodilnih oseb je podjetnik Uroš Mlakar, ki je ustanovil svojo blagovno znamko Teta Frida. Sedaj pa se je lotil projekta vrednega skoraj 1.5 milijona evrov, saj je ustanovil vas z glamping hiškami na Limburškem nabrežju v Maribor. Posebnost te vasi je, da se nahaja tik ob slaščičarni Tete Fride. Obiskovalcem pa ponuja možnost bivanja skozi celo letu. Obenem pa lahko vsi gosti in obiskovalci okušajo naravne in domače čokoladne proizvode.

Izkušen podjetnik že od malih nog

Ena izmed lastnosti vsakega uspešnega človeka je, če prične razvijati svoje sposobnosti že v zgodnjem življenju. Tako je Uroš Mlakar, Quadro vedel že od malih nog, da bo postal podjetnik. To ga je vodilo po iskanju izkušenj tudi v tujini.  Svoje sposobnost pa je izostril z delom v oglaševanju, ki ga je vodilo do gradnje hotela v Mariboru.

Podjetje Teta Frida
Blagovna znamka Teta Frida – logotip

Dandanes poganja blagovno znamko Teta Frida (https://www.kam.si/cokoladna-vas-ob-reki-dravi/) okoli 100 zaposlenih. Vse pa kaže, da čokoladni resort privablja vedno večje zanimanje iz tujine. To je eden izmed načinov, kako bo podjetnik Uroš Mlakar prispeval k ponovni oživitvi turizma v štajerski prestolnici. Čokoladna vas ima izreden potencial, da privabi tuje investitorje v štajersko regijo. Tako je možno, da bomo priča novim turističnim destinacijam v bližnji prihodnosti v Mariboru in njegovi okolici.

Močne vezi z Afriko

Veliko ljudi se ne zaveda, da ima podjetnik Uroš Mlakar močne vezi z Afriko. V raznih intervjujih je zaupal, da to njegov drugi dom. Najljubša izmed Afriških držav pa mu je Liberija. To je najstarejša država na celotnem afriškem kontinentu, ki je bila ustanovljena z podobno ustavo, kot Amerika.

Afrika v srcu

Uroš Mlakar je podjetnik, ki vlaga veliko v razvoj majhne afriške vasice Molly. Nahaja se v tropskem gozdu, na severu Liberije. Tako je pomagal prebivalcem zgraditi nasad kakavovca, kar je močno izboljšalo kvaliteto življenja omenjene vasi.

Vlaganje v zaposlene

Vsi zaposleni v prej omenjeni čokoladni vasi so izredno pomemben del kolektiva podjetja. Tako zaposleni prejemajo višje kot minimalno plačilo. Obenem pa so v podjetju zaposleni študenti iz Afrike in drugih eksotičnih držav. Vse to ustvari prijetno vzdušje za zaposlene, tako kot za obiskovalce.

Video: Delati pri nas je zabavno!

Več o izjemnem projektu in njegovih dosežkih lahko zasledimo na spletni strani www.bakos.si. Na omenjeni strani je ogromno različnih člankov, ki se nanašajo na gospodarske inovativnosti ter razmere.

V isti kategoriji: