Evropsko gospodarstvo v primežu svetovne gospodarske krize

Svetovna kriza je bila sprožena z balonom na kreditnih trgih v ZDA. Prelahka dostopnost do  posojil je privedla do nepremičninskega balona, ki se je nenadoma razpočil in pokopal nekaj največjih svetovnih podjetij. Fannie Mae in Freddie Mac sta med mnogimi imeni, ki so propadla v plamenih globalne gospodarske krize. Evropa se ni izognila katastrofi, ki so povzročile finančne inštitucije iz ZDA. Še posebej Grčija je utrpela hude posledice: brezposelnost, ogromno inflacijo in izjemno velik dolg.

Na srečo je Euro skupina izglasovala več reševalnih paketov, ki so počasi, a zanesljivo preprečila popolno katastrofo. Tudi številne druge države v Evropski uniji so zaprosile za finančno pomoč, vključno z Irsko, Portugalsko, Španijo in Ciprom. Različne varčevalni ukrepi – čeprav so nepriljubljeni v Grčiji – so morali biti uzvedeni, da se je presekalo s spiralno naraščajočega dolga.

Mnoge vodilne novičarske in zabavne strani, kot je 777.com, zagotavljajo tekoče in zanesljive novice o pomembnih dogodkih v državah po vsej Evropi. Redni bralci so tako lahko na tekočem z najnovejšimi globalnimi dogajanji, kakor tudi z najnovejšimi lestvicami in pregledi, za sprostitev pa je dodan še zabavni portal.

V isti kategoriji: