Rokavice za popolno zaščito dlani in prstov

Večina nas pomisli na rokavice zgolj v zimskih razmerah, ko se želimo ubraniti pred mrazom, ter takrat, kadar potrebujemo zaščitne rokavice zaradi dela – na primer pri aktivnostih na vrtnih gredicah ali pri »moških« opravilih kot je žaganje.

Seveda pa nam pridejo prav tudi pri vrsti drugih dejavnosti, pri katerih so roke izpostavljene. Najbolj trpežne vrste rokavic, ki morajo nuditi največjo mero zaščite, pogosto uporabljamo pri športih, kjer ne tvegamo zgolj mraza in prask, temveč tudi resne poškodbe kot so zlomi, zvini, izpahi…

Rokavice za moto šport

Vožnja motorja je gibanje z veliko hitrostjo, pri kateri človekovo telo ni dobro zaščiteno, saj se zanaša zgolj na oblačila in osebno zaščitno opremo, torej čelado, motoristične rokavice (yogi.si rokavice) in obutev. Vsakdo, ki je ljubitelj motorjev in se s svojim lastnim konjičkom rad poda na kakšno vožnjo, se gotovo zaveda, da s tem ni šale. Ne le čelada, tudi primerna obutev in zaščita rok sta nujni! Rokavice zagotovijo, da jo pri kakšnem zdrsu oziroma padcu, ki bi se lahko končal tudi s hujšo poškodbo, odnesemo brez praske, prav tako pa so nujne za samo varno vožnjo.

Zagotavljajo nam namreč, da je stik med našo dlanjo in ročko krmila vedno odličen, upravljanje motorja pa zato kar najbolj enostavno.

Če so nujne rokavice za amaterske voznike, potem verjetno ni odveč poudariti, da so še toliko bolj nujne za tiste, ki se ukvarjajo z moto športom v pravem pomenu besede. Dirke prinašajo še več tveganja, padci so pogostejši. Zaščita rok mora torej biti še bolj popolna, zato je profesionalna rokavica debela in rigidna, da lahko dobro podpira in ščiti tudi zapestje.

Kaj pa adrenalinski športi?

Motoristične rokavice, ki imajo lep kup ojačitev in tako predstavljajo najboljšo možno varnost, so se seveda pričele uporabljati tudi za množico adrenalinskih športov, za katere specialna oprema včasih niti ne obstaja. Tako lahko z motorističnimi rokavicami opazimo marsikoga, ki se ukvarja z »downhill« vožnjo oziroma s spusti, z ekstremnim gorskim kolesarstvom, s spusti na rolki ter podobno.

Zakaj? Ker se ve, da so za motorističnimi rokavicami leta razvoja, torej se velja nanje zanesti, marsikateri od teh adrenalinskih športov pa je še povsem svež, torej ne gre pričakovati, da bodo zanj kmalu razvili specializirane oblike zaščite.

Vas mika adrenalin in bi radi bili pri tem varni? Pokukajte v trgovino z moto opremo – poleg rokavic vam bodo ponudili še marsikaj drugega, kar lahko prepreči poškodbe.

V isti kategoriji: