Archive for Ljubezen

Nasmeh ni poveden

Če ženska koketno pogleduje in šobi ustnice, še ne pomeni, da jo moški zanima – Nepriljubljeni moški, ki radi poslušajo sebe

Komunikacija med spoloma je še vedno polna neznank. So simpatičen ženski nasmeh in iskrice v očeh vedno znak za naklonjenost moškemu? Je za nadaljnje druženje pomemben že prvi vtis med novima znancema?
Read more

Darila za valentinovo

Ob prazniku ljubezni se večinoma poklanjajo preverjena, klasična darila, torej vrtnice, čokolade, dišave, pa tudi modni nakit. Vsekakor pa ni nujno, da so darila za valentinovo velika in razkošna, saj gre za praznik, ob katerem naj bi s pozornostjo povedali, da gojimo do obdarovanca posebna čustva – in velika čustva naj bi zadostovala sama po sebi, nobene potrebe ni, da bi jih pospremili z velikimi in dragocenimi materialnimi stvarmi.

Read more

Pravi prijatelji so redki

Psihologi ugotavljajo, da je za sodobnega, preobremenjenega človeka, ki običajno ne zmore in ne zna več prenašati samote, kaj šele uživati v njej, prijateljstvo pogosto pomembnejše in bolj osrečujoče kot partnerstvo. Pravzaprav so najbolj obetavne ravno zveze in odnosi, v katerih sta si partnerja tudi in predvsem resnična prijatelja. Prijateljstvo, ki kot eno najžlahtnejših čustev stopa ob bok ljubezni, je zaklad, ki ga lahko najdete na spletni klepetalnici Nirvam.

frendi

Bogastvo, ki ga marsikdo upravičeno bolj ceni in pogreša kot ljubezen. Izjemen odnos do prijateljstva je povsem razumljiv, saj je svojevrstna kombinacija navezanosti, naklonjenosti, ljubezni, simpatije, razumevanja, predanosti in ljubeznivosti. Čustvo, ki človeka navdaja z radostjo in navdušenjem, obenem pa mu pušča dovolj svobode in samostojnosti, da lahko še naprej neodvisno, brez obveznosti in spon (ki pogosto spremljajo ljubezenske zveze) uživa življenje po svojem okusu – v skladu s svojimi željami, pričakovanji in hrepenenji.

Read more